Revita Fe Forest Berries je dijetetski proizvod na bazi liofilizovanog matičnog mleča i dvovalentnog helatnog gvožđa. To je osvežavajući, ukusan napitak koji predstavlja dodatak svakodnevnoj ishrani. Aromatizovan je prirodnom aromom šumskog voća, zaslađen konzumnim šećerom, obogaćen dnevno preporučenim dozama vitamina C.

Efekti korišćenja Revite Fe

Redovnim konzumiranjem Revita Fe Forest Berries nadoknađuje se dnevni gubitak gvožđa. Kao dodatak ishrani posebno se preporučuje osobama sa povećanim potrebama za gvožđem: deci u intenzivnom razvoju, trudnicama, dojiljama, osobama sa sideropeničnom anemijom, ljudima koji se oporavljaju od operativnog zahvata, povređivanja i gubitka krvi. Dvovalentno gvožđe u Reviti Fe Forest berries dobro se resorbuje u organizmu, a matični mleč povećava procenat njegovog usvajanja, pa je za prave efekte dovoljna mnogo manja doza nego što je slučaj sa klasičnim preparatima gvožđa. Gvožđe je u Revita Fe Forest Berries heliranoproteinima zaštićeno od oksidacije – pa se konzumira kao prijatan napitak, bez neprijatnih senzacija tipa mučnine, gađenja ili metalnog ukusa u ustima.

Svi REVITA proizvodi mogu slobodno da se konzumiraju zajedno sa svim lekovima, svim namirnicima i nije bitno da li se konzumiraju pre ili posle jela. Nije potrebno praviti nikakve pauze u kontinuitetu korišćenja REVITA proizvoda.

Revita FE Forest Berries 250g

2 kafene kašičice (12 g) razmutiti u 2 dl vode ili mlakog čaja kako bi se sačuvala biološka aktivnost matičnog mleča. U zavisnosti od uzrasta i potreba organizma preporučuje se 1-2 čaše napitka dnevno.

Sastav proizvoda: šećer, regulator kiselosti-limunska kiselina, prirodna aroma šumskog voća, vitamin C (L-askorbinska kiselina), liofilizovani matični mleč,sredstvo protiv zgrudnjavanja silicijum-dioksid.

Aktivne komponente 100g Količina po porciji (12g) U dnevnoj dozi (2 čaše=0,4l)
Matični mleč 52,5 mg 48 mg* 96 mg*
Vitamin C 400 mg 48 mg (60% PDU) 96 mg (120% PDU)
Gvožđe(II)-fumarat 255 mg 30,6 mg (71,8% PDU) 61,2 mg (143,6% PDU)

PDU=preporučeni dnevni unos
*Preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Naziv Apoeni Bodovi
Revita FE Forest Berries 12,5 0,5